17 °c

Şok! Teslim oldular

Katalonya Özerk Yönetimi'nin eski Başkanı Carles Puigdemont ve 4 bakanı Belçika polisine teslim oldu.

Dünya Haberi
Şok! Teslim oldular
Şok! Teslim oldular

Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve 4 bakanının Belçika polisine teslim olduğu bildirildi.

Belçika devlet televizyon kanalı VRT NWS'nin haberinde, Puigdemont ve beraberindeki bakanlar Maria Aleu Serret, Antoni Oliveres Comin, Lluis Gordi Puig ve Clara Obiols'un Belçika polisine giderek teslim oldukları duyuruldu.

SABAH SAATLERİNDE TESLİM OLDULAR

Belçika Federal Savcılığı, Katalonya Özerk Yönetimi eski Başkanı Carles Puigdemont ve 4 bakanın sabah saatlerinde Belçika polisine teslim olduğunu teyit etti. 

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Belçika Federal Savcılığı Sözcüsü Gilles Dejemeppe, "Bugün İspanyol yetkililer tarafından haklarında tutuklama emri çıkarılan 5 kişi Brüksel Federal Polisine teslim oldu. Söz konusu kişiler sabah saat 09.17'de gözaltına alındı." dedi.

24 SAAT İÇİNDE KARAR VERİLECEK

Dejemeppe, Puigdemont ve 4 bakanın teslim olurken yanlarında avukatlarının bulunduğunu, gözaltına alınan bu kişilere haklarında Avrupa tutuklama emri olduğu yönünde bilgi verildiğini açıkladı. 

Belçika kanunları uyarınca Belçika Federal Savcılığının Avrupa tutuklama emrini uygulamak için bir soruşturma hakimi tayin edeceğini belirten Dejemeppe, "İlerleyen saatlerde bu 5 kişi, soruşturma hakiminin karşısına çıkarılacak. Soruşturma hakimi yarın sabah 09.17'ye kadar bu kişiler hakkında kararını vermek zorunda." diye konuştu.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKABİLİR

Dejemeppe, soruşturma hakiminin 5 kişi hakkında tutuklama kararı alabileceğini ya da bu kişileri koşullu serbest bırakmaya hükmedebileceğini kaydetti. 

Sıradaki Haber