17 °c

Süper gücün süper sağlık rezaleti!

‘Hastaneye düşeceğine ölmeyi seç’ sözü bugün ABD sağlık sektörünün geldiği durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Eski başkan Obama’nın çabalarıyla, fakirleri sağlık güvencesine alan yasa da bugün Trump’ın girişimleriyle iptal ediliyor.

Dünya Haberi
Süper gücün süper sağlık rezaleti!
Süper gücün süper sağlık rezaleti!

Habertam Haber Merkezi/ İSTANBUL

DÜNYANIN süper gücü olan ABD, kendi vatandaşlarına verdiği sağlık sigortası hakkını geri almaya kararlı. ABD'de Cumhuriyetçi senatörler, haftalardır kapalı kapılar ardında müzakere ettikleri ve Eski Başkan Barack Obama'nın yürürlüğe soktuğu Obamacare'in yerine geçmesi planlanan yeni sağlık sigortası tasarısının (AHCA) düzeltilmiş halini yayınlandı.

BÜYÜK BİR RİSK OLUŞTURACAK

Eski Başkan Obama'nın halk arasında kendi adıyla anılan Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Yasası'na (Obamacare) alternatif olarak hazırlanan yasa teklifi, ABD’de yaşayan milyonlarca insan için büyük bir risk oluşturacak.  Tasarıyla acil bakım, psikolojik yardım, hamilelik ve doğum gibi bazı tedavi hizmetlerinin genel sağlık sigortası kapsamından çıkarılmasının mümkün olacağı belirtiliyor.

‘ZENGİNLERE PARA TRANSFERİ’

Eski ABD başkanı Obama ise Trump’a oldukça tepkili.  Obama, Facebook'tan yaptığı açıklamada " Basitçe söylemek gerekirse eğer hastalanırsanız, yaşlanırsanız veya aile kurmaya karar verirseniz bu tasarı size zarar verecek. 23 milyon ABD'li sigortasını kaybedebilecek. Bu bir sağlık kanunu değil. Bu refahın orta sınıf ve yoksul ailelerden ABD'deki en zenginlere devasa orandaki transferi" dedi. 

Sıradaki Haber