17 °c

Suudi Arabistan'da açık Vatikan'da kapalı

ABD başkanı Trump'ın göreve geldikten sonra ilk yurt dışı seyahati olan Suudi Arabistan'da başını örtmeyen Melania Trump'ın Vatikan ziyareti sırasında başını kapatması dikkat çekti.

Dünya Haberi
Suudi Arabistanda açık Vatikanda kapalı
Suudi Arabistan'da açık Vatikan'da kapalı

Trump Papa Francis'e, ABD'de siyahların özgürlük mücadelesinin sembol ismi ve insan hakları lideri Martin Luther King'in kitaplarının ilk baskısını hediye etti.

Associated Press'in haberinde, Trump'ın Papa'ya hediye ettiği bir seri kitabın arasında King'in yazdığı 5 kitap olduğu belirtildi.

Beyaz Saray, Papa'nın 2015'te Kongre'ye yaptığı konuşmada King ve onun insan hakları mirasına değinmiş olduğunu hatırlattı. 

30 dakika süren görüşmede Papa Francis'in ise ABD Başkanı'na hediye olarak üstünde zeytin dalı bulunan bir nişan verdiği bildirildi. 

Papa Francis, barış mesajıyla birlikte üç temel öğretisinin kopyalarını da hediye etti. Trump, bunları okuyacağını söyledi.

PAPA'DAN MELANIA'YA ‘POTIZZA' SORUSU

Papa Francis, ABD Başkanı'yla görüşmesinin ardından First Lady Melania Trump'la da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Papa bir çevirmen aracılığıyla First Lady'ye, "Onu neyle besliyorsunuz, potizza'yla (Bir çeşit Sloven hamur işi) mı?" diye sordu.

SUUDİ ARABİSTAN'DA BAŞINI KAPAMADI, VATİKAN'DA ÖRTTÜ

Öte yandan Trump'ın göreve geldikten sonra ilk yurt dışı seyahati olan Suudi Arabistan'da başını örtmeyen Melania Trump'ın bu kez siyah bir örtüyle başını kapattığına dikkat çekildi

Sıradaki Haber