17 °c

Suudiler paraya sıkışınca, çarşaftan vazgeçti!

Petrol fiyatlarına bağlı düşüş dolayısıyla ekonomisi allak bullak olan Suudi Arabistan, Kızıldeniz kıyılarını turizme açacak. Ancak ülkede devam eden çarşaf zorunluluğundan turizm bölgelerinde vazgeçilecek.

Dünya Haberi
Suudiler paraya sıkışınca, çarşaftan vazgeçti!
Suudiler paraya sıkışınca, çarşaftan vazgeçti!

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın öncülük ettiği 'Vizyon 2030' adlı plan kapsamındaki proje, ülkenin sahil şeridinde, yaklaşık 200 km boyunca turizm tesisleri inşa edilmesini öngörüyor. Petrol geliri düşen ve tarihi boyunca hiç olmadığı kadar ABD'den silah satın alan Suudiler, turizm geliriyle  ekonomide açılan deliği yamamaya çalışıyor.

2022'de tamamlanacak

Ancak kadınlara uygulanan çarşaf ve peçe zorunluluğunun bölgeye turist çekmek adına yeni inşa edilecek turizm bölgelerinde uygulanmayacağı belirtiliyor.  4 milyar dolarlık projenin 2019'da başlayıp 2022'de tamamlanması bekleniyor. 

Kadınlara çoğu şey yasak

Suudi Arabistan'da alkol, sinema ve tiyatrolar yasaklı. Kadınlar, kamusal alanda 'abaya' olarak bilinen gevşek, bileğe kadar uzun olan elbiseler giymeli ve başörtüsü takmak zorunda. Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmasına izin verilmiyor, yurtdışında eğitim almak, çalışmak veya seyahat etmek için bir erkek 'veli' nin izin vermesi gerekiyor.

Sıradaki Haber