17 °c

Tehdit dolu sözler! Dünyaya meydan okudu

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, "Her türlü saldırgana ‘kabul edilemez’ tahribatlar verebilecek güçteyiz" açıklamasında bulundu.

Dünya Haberi
Tehdit dolu sözler! Dünyaya meydan okudu
Tehdit dolu sözler! Dünyaya meydan okudu

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov tehdit dolu açıklamalarda bulundu. Rus genelkurmay, "Her türlü saldırgana ‘kabul edilemez’ tahribatlar verebilecek güçteyiz" dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, dünyaya gözdağı verdi. Gerasimov, Rus Stratejik Nükleer Kuvvetleri’nin yüzde 74 oranında modern silah donanımının olduğunu ve bünyelerinde füze savunma sistemleri olanlarında içinde bulunduğu, her türlü saldırgana kabul edilemez düzeyde bir tahribat verme kapasitesinde olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki bir toplantıda konuşan Gerasimov “Hava ve deniz stratejik nükleer güçlerimizdeki modern silah donanımı oranı yüzde 74’e kadar çıkarıldı.Bugün stratejik nükleer güçlerimiz ellerinde füze savunma sistemleri olanlar da dahil her türlü saldırgana kabul edilemez düzeyde tahribat verme kapasitesine sahip” ifadelerini kullandı.

Gerasimov, silah kontrolü alanındaki uluslararası anlaşmalardaki ölçütler bütününde nükleer güçlerin askeri kapasitesini arttırma yönünde çalışmalar gerçekleştirdiklerini de belirtti.

Sıradaki Haber