17 °c

Trump yine coştu: Para yoksa koruma da yok

ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO ülkelerine yönelik yaptığı açıklama yine gündem yarattı. Trump,  aidatlarını ödemeyen NATO ülkelerini, 'Rus tehdidine karşı' korumayacaklarını söyledi.

Dünya Haberi
Trump yine coştu: Para yoksa koruma da yok
Trump yine coştu: Para yoksa koruma da yok

ABD tarihinin en garip başkanlarından biri olan Donald Trump, Florida Eyaleti'nde destekçilerine yaptığı konuşmada yine ortalığı fena karıştırdı. Trump, bu yıl NATO ziyareti sırasında ittifak üyelerinin ödeme yapması gerektiğini doğrudan ortaya koyduğunu söyleyerek, "Aksi takdirde örgütte yerleri yok" ifadelerini kullandı.

‘Savaşa onlar için mi gireceğiz?’

Trump sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yüzden basında sert eleştiriye maruz kaldım. Donald Trump'ın müttefiklerimize kaba davrandığını yazdılar. Oysa kaba olan bu ülkeler, çünkü ödemelerini yapmıyor. Örneğin, ödeme yapmayan bir ülke var. Bu ülkenin şimdi kiminle flört yaptığını biliyor musunuz? Rusya ile. Bu ülke aidatını ödemiyor, saldırgan hale geliyor. Biz ödeme yapmayan bir ülke için Üçüncü Dünya Savaşı'na mı gireceğiz?"

‘Merkel’den de para istedim’

Ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesini tarif eden Trump, şu ifadelerini kullandı: Biz onları koruyoruz. Almanya'da 40 bin askerimiz var. Bunu kimse bilmiyor. Ben ona (Merkel'e) dedim ki, ‘Biraz daha para verin bize'. O da bana, 'Donald, bu Alman halkının hoşuna gitmez' dedi. Ben de ona, ‘Biliyor musun, bu da Amerikan halkının hoşuna gitmez' dedim."

Sıradaki Haber