17 °c

Trump'a TV kanallarından veto!

ABD’nin CNN, NBC, CBS, ABC gibi önde gelen bazı televizyon kanalları, Donald Trump'ın başarı hikayelerinin yer aldığı reklamı yayınlamadı. Kanalların "Yalan haber değiliz" diyerek reklamı reddetmesi büyük tepki uyandırdı.

Dünya Haberi
Trumpa TV kanallarından veto!
Trump'a TV kanallarından veto!

Donald Trump'ın başarı hikayelerinin yer aldığı reklam, ABD'nin bazı kanalları tarafından tepki aldı. ABD’nin CNN, NBC, CBS, ABC gibi önde gelen televizyon kanalları, "Yalan haber değiliz" diyerek Trump'ın reklamını yayınlamayı reddettiler.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre reklam, ünlü televizyon habercilerini, yüzlerinde 'yalan haber' yazısıyla birlikte gösteriyor. Reklamın doğruları yansıtmadığını söyleyen kanallar ise grafik kaldırılırsa, yayınlayabileceklerini açıkladı. CNN'den yapılan yazılı açıklamada, "Ana akım medya, yalan haber değildir. Demek ki bu reklam yalan" ifadeleri yer aldı.

'BİZİ ENGELLEDİLER' 

Başkan Trump'ın gelini ve kampanya danışmanı Lara Trump ise karara tepki gösterdi. Lara Trump, "Kendi yanlı yayınlarına uymayan bir reklamla karşılaşınca CNN, ABC, CBS ve NBC bizi engelleme yolunu seçti. Bu özgürlüğe önem veren her vatandaşın endişe etmesi gereken, beklenmeyen bir sansürdür. Ana akım medya sadece kendi işine geldiğinde basın özgürlüğünden yana olduğunu göstermiştir" dedi.

Sıradaki Haber