17 °c

Trump'ın eski başdanışmanı: Dünyanın en tehlikeli adamı Erdoğan

'Trump'a seçimi kazandıran adam' olarak tanınan ve Beyaz Saray'da 8 ay en üst strateji danışmanlığı yapmış olan Bannon, ''Erdoğan dünyanın en tehlikeli adamı'' dedi.

Dünya Haberi
Trumpın eski başdanışmanı: Dünyanın en tehlikeli adamı Erdoğan
Trump'ın eski başdanışmanı: Dünyanın en tehlikeli adamı Erdoğan

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasında önemli rol oynamasının ardından en üst strateji danışmanı olarak Beyaz Saray'a giren Steve Bannon'a, Ağustos 2017'de görevden alınması sonrasında da yeni sağın etkili bir sesi olarak kulak veriliyor. 

'GÜÇLÜ KİŞİLİKLER CEZBEDİYOR'

Eski bir Goldman Sachs bankeri de olan Bannon, çarşamba günü 'CNBC Kurumsal Yatırımcı Alfa Konferansı'nda katıldığı sohbette Trump'ın dış ve ticaret politikalarını savunurken söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geldi.

CNBC muhabiri Michelle Caruso-Cabrera'nın Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den hoşlanan bir görüntü çizdiğini söylemesi üzerine Bannon, Trump'ın kendi ülkelerini başka her şeyin önüne koyan, güçlü kişiliklere sahip liderlerin çekimine kapıldığını belirtti. 

'MİLLİYETÇİ, BAŞKALARININ NE DEDİĞİNİ UMURSAMAYAN'

ABD Başkanı'nın eski başstratejisti şöyle konuştu:

 ''Sanırım güçlü kişilikleri beğeniyor. (Çin Devlet Başkanı) Şi'yi beğeniyor… Erdoğan'ı beğeniyor… Ki Erdoğan bana göre dünyanın en tehlikeli adamı…. Ve Putin'i de beğeniyor. Çünkü güçlü liderleri beğeniyor. Önceliği kendi ülkelerine veren, bu yolda devam eden, milliyetçi, başkalarının ne dediğini umursamayan liderleri…'' 

Sıradaki Haber