17 °c

Trump'tan bir garip mal beyanı!

Forbes'e göre 4,5 milyar dolarlık mal varlığı bulunan ABD'nin yeni başkanı Trump, ilk mal beyanını kendi isteğiyle yaptı. Belgelerde ayrıntılara yer verilmese de mal varlığı en az 1,4 milyar dolar olarak göze çarptı.

Dünya Haberi
Trumptan bir garip mal beyanı!
Trump'tan bir garip mal beyanı!

ABD Başkanı Donald Trump, kendi isteğiyle mal beyanında bulundu. Trump, geçen yılın başından itibaren 16 ayda en az 596 milyon dolar gelir elde ettiğini ve en az 315 milyon dolar borcu olduğunu bildirdi.

SERVETİNİ AÇIKLAMADI

İşletmelere ait finansal bilgilerin ayrıntılarıyla yer aldığı belgelerde, Trump'ın toplam mal varlığıyla ilgili kesin bilgilere ise yer verilmedi. 

Emlak milyarderi Trump'ın toplam mal varlığının en az 1,4 milyar dolar olduğunu gösteren beyannamede birçok gayrimenkul için sadece minimum fiyatların kullanılması, bu miktarın gerçekte çok daha yüksek olabileceğine işaret etti.

Amerikan ekonomi dergisi Forbes'a göre, Donald Trump'ın toplam serveti 4,5 milyar doları buluyor. Trump ise yaptığı açıklamalarda mal varlığının 8-10 milyar dolar olduğunu iddia etmişti.

Buna karşın, Trump'ın vergi beyannamelerini açıklamayan tek ABD Başkanı olması nedeniyle gerçek mal varlığı resmi olarak bilinmiyor.

Sıradaki Haber