17 °c

TSK'dan referanduma karşı sürpriz hamle!

TSK'dan bağımsızlık referandumunda ısrar eden IKBY'ye karşı dikkat çekici bir hamlede bulundu. Askerler dün sabah Irak sınırının sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısı yakınlarında tatbikat başlattı.

Dünya Haberi
TSKdan referanduma karşı sürpriz hamle!
TSK'dan referanduma karşı sürpriz hamle!

Tüm dünyadan gelen tepkilere rağmen 25 Eylül'de yapmayı planladıkları referandumdan vazgeçmeyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bir cevap da TSK'dan geldi.  TSK, dün sabah Irak sınırının sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısı yakınlarında tatbikat başlattı. Askeri kaynaklar, tatbikatla Türkiye’nin kararlılık mesajının verildiğini vurguladı.

Hürriyet'in haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye’nin Irak’a açılan en önemli sınır kapısı Habur’da dün sürpriz bir adımla tatbikat başlattı.

OPERASYONLAR DA DEVAM EDİYOR

Tatbikatın başladığını Genelkurmay Başkanlığı, dün sabah saat 09.06’da internet sitesine koyduğu açıklamayla duyurdu. Açıklamada, “TSK tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde Silopi-Habur bölgesinde bir tatbikat başlatılmıştır. Bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesinde operasyonların icrasına devam edilmektedir” denildi.

Habur Sınır Kapısı’nın TIR park alanı karşısındaki arazide yapılan tatbikata, sınır hattında konuşlu tanklar, 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri, çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile diğer bazı zırhlı araçlar katıldı.

OBÜSLER ATEŞLENDİ

Yaklaşık 100 askeri aracın yer aldığı tatbikatta, M-60 tankları bulundukları arazide manevra ve atış yaparken, fırtına obüsleri de ateşlendi.

Tatbikat insansız hava araçlarıyla (İHA) görüntülenerek hem bölgedeki tatbikat merkezine hem de Genelkurmay Karargâhı’na aktarıldı. Silopi ile Kuzey Irak’ın Zaho kentleri arasında geçişi sağlayan Habur’a giden yolun bir şeridi askeri tatbikat nedeniyle trafiğe kapatıldı. Askeri kaynaklar, yapılan tatbikatla Türkiye’nin kararlılık mesajının verildiğini vurguladı.

Sıradaki Haber