17 °c

Türk restoranına terör saldırısı

Burkina Faso'da gece saatlerinde bir Türk restoranına saldırı gerçekleştirildi. Olayda bir Türk vatandaşının yanı sıra 18 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı.

Dünya Haberi
Türk restoranına terör saldırısı
Türk restoranına terör saldırısı

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bulunan bir Türk restoranına ve bir otele terör saldırısı gerçekleştiği öğrenildi. Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, dün TSİ 23.00 dolayında meydana gelen Aziz İstanbul adlı Türk lokantası ve yakınlarındaki Hotel Splendid’e yapılan saldırıyı "terör saldırısı" diye nitelendirdi. 

Daha önce de yaşanmıştı

Çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, Türk vatandaşının yanı sıra olayda 18 kişinin öldüğü bilgisi paylaşıldı. Ölenler arasında ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.  Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da 2016'nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti. El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda da bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

Dışileri Bakanlığı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso'da düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur.Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir" ifadesi yer aldı.

Sıradaki Haber