17 °c

Türkiye'nin kararının ardından Yunanlar panikledi!

Türkiye'nin, Türk kıyıları ile Yunan adaları arasında sefer yapan yat ve teknelerin durdurulacağını açıklaması Yunan adalarında panik yarattı.

Dünya Haberi
Türkiyenin kararının ardından Yunanlar panikledi!
Türkiye'nin kararının ardından Yunanlar panikledi!

Türkiye'nin, Türk kıyıları ile Yunan adaları arasında sefer yapan yat ve teknelerin 12 Ekim'den itibaren durdurulacağını açıklaması Yunan adalarında panik yarattı. 'Türk turistler sayesinde ayakta kaldıklarını' söyleyen Yunan halkı, turizmin etkilenmemesi için çağrı yaptı.

Yunan Deniz Ticaret Bakanlığı'nın, Türkiye'den Yunan adalarına gelen bazı özel teknelerin "turizmde korsanlık" yaptığı gerekçesiyle 24 metreden küçük tekne ve yatlarda yapmaya başladığı denetlemeler, Türkiye'nin tepkisine yol açmıştı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan denetlemelerin sürmesi sonucu tedbir amaçlı Türk bayraklı yat, tekne ve gemilerin Yunan adalarına çıkışını yasakladı.

'Türkiye güvenilir ülke'
Sabah'ın haberine gore, Yunan Danıştayı iki Suriyeli göçmenin Türkiye-AB göçmen iadesini öngören anlaşma uyarınca Türkiye'ye iade edilmesinin görüşüldüğü davada, Türkiye'yi "güvenilir ülke" ilan etti. AB ve Ekonomik diplomasisinden sorumlu Yunan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos, "Türkiye güvenilir ülke olmasaydı, 3 milyondan fazla göçmen niçin Türkiye'de bulunuyor ki?" dedi.

Sıradaki Haber