17 °c

Yahudi lobisi devreye girdi

Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde, İsrail zulmüne tepki gösterdi. Tel Aviv konserini iptal etti. Bunun üzerine Yahudi lobisi hemen devreye girdi.

Dünya Haberi
Yahudi lobisi devreye girdi
Yahudi lobisi devreye girdi

Kudüs'te gelişen olaylar sonucu İsrail'in zulmüne ünlü şarkıcı Lorde de seyirci kalmadı. Lorde, İsrail'de vereceği konseri Filistin yanlısı aktivistlerin çağrıları sonrası iptal ettiğini bildirdi. Bunun üzerine ABD'deki Yahudi lobisi sahneye çıktı. Washington Post gazetesinde şarkıcıyı hedef alan tam sayfa bir ilan yayınlandı. Washington Post'taki ilanı ABD'nin en ünlü Hahamlarından Shmuley Boteach'in verdiği ortaya çıktı.

YAŞI BİLE KONU OLDU

​İlanda "Lorde ve Yeni Zelanda, İsrail'e saldırmak için Suriye'yi görmezden geliyor" denildi. Yazıda ayrıca Lorde'un yaşına vurgu yapılarak "21, yobazlık için çok erken bir yaş" ifadesi kullanıldı. Bu ilan İsrail'in sadece Filistin'de değil ABD'de de zulmüne devam ettiğini adeta kanıtladı. Bu arada Shmuley Boteach, Yahudi lobisinin Amerika'daki en etkili isimlerinden olarak biliniyor. Boteach, İsrail lehine kampanyalar yürütüyor..

Sıradaki Haber