17 °c

Yemen Genelkurmay Başkan Yardımcısı El Yafii çatışmada öldü

Farklı etnik grupların çatıştığı Yemen'de, Husilerle ordu birliklerinin arasında çıkan çatışmada Yemen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Ahmed Seyf el-Yafii öldü.

Dünya Haberi
Yemen Genelkurmay Başkan Yardımcısı El Yafii çatışmada öldü
Yemen Genelkurmay Başkan Yardımcısı El Yafii çatışmada öldü

Yemen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Ahmed Seyf el-Yafii, Taiz'in Muha ilçesinde Husilerle çatışmada hayatını kaybetti.

Çatışma, Kızıldeniz kıyısında yer alan Taiz'in stratejik öneme sahip Muha ilçesi yakınlarında gerçekleşti.

Bölgede Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava desteği sağladığı hükümet güçleri ile Husiler mücadele ediyor. Yemen ordusundan olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Muha'daki çatışmalarda hükümet güçleri stratejik öneme sahip En-Nar Dağı'nda kontrolü sağladı. Halihazırda Mevza ilçesine doğru ilerleyen ordu birlikleri, Husilerin Taiz ilindeki en büyük askeri kamplarından Halid Üssü'ne saldırı başlatmaya hazırlanıyor.

ÜÇE BÖLÜNMÜŞ BİR ÜLKE

Çalkantılı yıllar geçiren Yemen, halihazırda fiili olarak üçe bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor. Ülkenin batısı neredeyse tamamen İran destekli Husilerin elinde. Bu iki grup, Mart 2015'ten bu yana savaşıyor.

Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmaların bilançosu, 10 binden fazla ölüm.

Ülkenin orta kesimlerinde bir başka güç dikkat çekiyor, El Kaide. Kuzeyden güneye önemli bir bölgeyi kontrol eden terör örgütü, güneybatıya doğru bazı sahil kentlerinde de otorite kurdu.

Sıradaki Haber