17 °c

Yiyecek-içecek stoklayıp kaçıyorlar!

Karayip adalarını yıkıp geçen Irma Kasırgası Florida'ya hızla yaklaşıyor. Eyalette acil durum ilan edilirken 3 günlük yiyecek ve içecek stoklaması talimatı verilen vatandaş marketleri boşalttı.

Dünya Haberi
Yiyecek-içecek stoklayıp kaçıyorlar!
Yiyecek-içecek stoklayıp kaçıyorlar!

ABD'nin Florida eyaletine pazar günü ulaşması beklenen Irma Kasırgası yetkilileri alarma gerçirdi. Bölge tahliye edildi, marketlerde raflar bomboş kaldı, benzin istasyonlarında da akaryakıt kalmadı.

Yetkililer Florida eyaletinde acil durum ilan ederek, eyaletin güneybatı ucunda mecburi tahliye emri verdi. Bölgede yaşayan halk bir yandan güvenli bölgelere kaçarken, bazı bölgelerde de yiyecek, içecek ve temizlik malzemelerine aşırı talep oldu, market rafları boşaldı.

Sular kesilecek

Güney Florida’daki Boynton Beach şehrinde yer alan Publix süpermarketinin kasırga nedeniyle kapanmasından bir gün önce çekilen fotoğraflarda, özellikle su stoklarının tükendiği görüldü. Şehirde 3-4 günlüğüne sular kesileceğinin açıklanması üzerine, marketlerde ilk olarak su reyonları boşaldı.

İçecek reyonlarının bölgedeki hemen hemen tüm marketlerde bomboş olduğu belirtiliyor. Tüm evlerin üç gün boyunca yetecek yiyecek ve içecek stoklaması talimatı verildi.

Çamaşır suları tükendi

Yayınlanan acil durum malzeme listesinde yer alan ve dezenfektan olarak kullanılan çamaşır suları da, tükenen ürünler arasında yer alıyor.

Acil durum alışveriş listesinde ayrıca, kuru besinler ve fıstık ezmesi gibi uzun süre dayanan ve fazla enerji veren ürünler yer alıyor.

Satacak benzin kalmadı

Kasırga alarmının verildiği bölgelerde bazı benzin istasyonları da, tahliye sırasında acilen benzin almak isteyen çok sayıda araç sahibi nedeniyle tamamen boşaldı. Satacak benzini kalmayan istasyonların kapandığı ve etraflarına şerit çekildiği görüldü.

Sıradaki Haber