17 °c

Yüksek Mahkeme'ye helikopterli saldırı!

Venezüella'da bir polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme'ye el bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Dünya Haberi
Yüksek Mahkemeye helikopterli saldırı!
Yüksek Mahkeme'ye helikopterli saldırı!

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik protestoların sürdüğü ülkede bir polis helikopteri Yüksek Mahkeme'ye el bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro olayı 'terör saldırısı' olarak değerlendirdi.

Venezüella'nın başkenti Caracas'taki Yüksek Mahkeme binasına bir polis helikopterinden en az 4 el bombası atıldı.

ABD İŞGALİNİN YOLUNU AÇIYORLAR

Maduro'nun kendisine karşı plan yaparak ülkede ABD işgalinin yolunu açmakla suçladığı 5 muhalifin tutuklandığını açıklamasının ardından yaşanan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Miraflores devlet başkanlığı sarayında açıklama yapan Maduro tüm orduyu helikopterli saldırıyı gerçekleştirenleri bulmaları için harekete geçirdiğini duyurdu.

Helikopteri kullanan pilotun eski İçişleri Bakanı  Miguel Rodriguez için çalışan bir kişi olduğunu ve İçişleri Bakanlığı'na da yaklaşık 15 el ateş edildiğini belirten Maduro "Barışı savunmak için tüm orduyu harekete geçirdim. Er ya da geç helikopteri ve bu terör saldırısını yapanları yakalayacağız" dedi.

Eski bakan Rodriguez daha önce ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA için çalışmakla suçlanmıştı.

Maduro ayrıca muhalefetteki MUD koalisyonunu da saldırıyı kınamaya davet etti. 

Ancak MUD liderlerinden Freddy Guevara Twitter'daki açıklamasında olayla ilgili yeterince bilgi olmadığı gerekçesiyle bu davete yanaşmadı.

ESKİ BİR POLİS

Hükümet, helikopterin pilotunun eski bir Venezüella polis gücü (CICPC) mensubu olduğunu açıkladı.

Sosyal medyada da saldırıyı gerçekleştirdiği sanılan helikopterde '350 Özgürlük' yazan bir pankart olduğunu gösteren fotoğraflar yayınlandı.

​Yine sosyal medyada kendisinin CICPC mensubu olarak tanıtan ve isminin Oscar Perez olduğunu belirten bir kişi video yayınladı ve Maduro'nun istifa etmesini ayrıca ülkede erken seçim yapılmasını istedi.

Sıradaki Haber