17 °c

AŞKIN IŞILTISI...

08 Şubat 2018 Perşembe

Aşka dair bir ışıltı bekler pekçok kadın, bu özel günde;

Misler gibi kokan çiçekler hayal eder;

Belki birkaç güzel söz...;  ama öyle sıradan değil içten gelecek sözler;  aşka dair ve aşkın içinden...

Aşk bu;

O, her daim ilgi bekler;

İster henüz bir  günlük,  ister yıllanmış olsun; illa ki hatırlanmak ister!

Aşkın sınır tanımayan , zaman kavramını unutturan bu mucizesini , böylesine  özel bir günde hissetmek; herkesin hakkı!

14 Şubat yaklaşırken; Günümüzde bu özel günde,  ''Evlenme Teklifi''  planları yapan beyler de çoğunlukta tabi...

Peki, beyler tektaş modeli seçimini nasıl ve neye göre yapmalı?

Kısmen bütçeye, kısmen de bayanın tarzına göre...

Taş karatına göre ''Bütçe'' apayrı bir konu elbette;

Çok incelikli bir konu daha var ki, o da taşın kesimi. Öyle ki, sadece şekil olarak gördüğümüz bu ışıltının kesimi, aslında onun temsil edeceği kadının ruhunun da birnevi aynası.

*Yuvarlak, klasik kesim taşlar;  geleneksel yapıda, duygusal ve sadeliği tercih eden kadınlar için;

 *Emerald, Prenses kesim  dediğimiz köşeli taşlar; kararlı, mantığıyla hareket eden, idealist kadınlar için;

*Romantizmi simgeleyen Damla kesim ise;  derin, tutkulu aşk kadınını yansıtan bir taş ışıltısı olarak doğru tercihler olacaktır.

Bütçe konusuna gelirsek;  Taşın karatına doğrudan etki eden en büyük unsur olduğunu düşündüğümüzde;  1 karatlık iyi bir pırlantayı güvenilir bir satıcıdan uluslararası sertifikalı olarak almak istiyorsanız 8.000 usd'yi gözden çıkarmanız gerekecektir. 

Günümüzde ise evlilik teklifi planlarını ileri tarihlere atmanıza sebep olan bu unsur, artık sorun olmaktan çıkıyor.  Öyle ki artık özel bir teknolojiyle gemologlar tarafından üretilmiş ''laboratuvar pırlantası '' gerçeği var.  Bu taşlar, maden pırlantasının tüketici açısından istenilen tüm özelliklerini taşıyor. Hem dayanıklı , hem ışıl ışıl, hem de maden pırlantasından ayırt edilmiyor. Üstelik bütçe olarak da herkesin ulaşabileceği seviyede .  Elbetteki bu taşları da kurumsallığı kanıtlanmış , yetki belgesi olan ve ürün garantisiyle satış yapan bir firmadan temin etmeniz gerekiyor. 

Gönlünüzden geçen karat boyutuna ve pırlanta ışıltısına, cebinizi yakmayacak rakamlarla ulaşmak istiyorsanız, biz gemologlar  ''Laboratuvar Pırlantası '' nın en doğru seçim olacağı kanısındayız.

Maden pırlantası mı yoksa laboratuvar pırlantası mı? ...Tabi ki karar sizin.

Öncelikle işin maddi boyutunu bir kenara bırakıp unutmamamız gereken birsey var ;  Tektaş parıltısı aşkın simgesi olsa da ; hayatımızın ışığı, sevdiğimize duyduğumuz inançta saklıdır.

Hayatınızda bunu hissedebildiğiniz biri varsa, ona sıkı sıkıya sarılın.  Bilin ki o insan hayatınızı aydınlatırken, tektaş da doğru kişiyi aydınlatıyor olacaktır.

Aşkla kalın...

Hanzade TOPALOĞLU