17 °c

Aydınlanan Mücevherler...

23 Ocak 2018 Salı

Geçtiğimiz yılllarda minimalist ve geometrik takı aksesuarları bir köşede bırakırken; 2017'de Dünya markaları,  'markaların şeytanı' Prada 'dan esen rüzgarla  anti-minimalist bir tavır sergiledi.

Dünya devleri, aksesuarlar seçimlerinde karakterlerini nasıl mı ortaya koydu?

 Balmain, tek tarafa takılan ve kulağı büyük ölçüde örten earcuff'larla;

 Gucci ve Valentino; floral ve romantik figürlerle;

Louis Vuitton ise, koyu renkli; gizemli ve gothic çizgisiyle bu akıma uydu.

Chanel mi? O her daim; giysi tasarımları kadar takı ve mücevhere de aynı özeni gösteren Coco Chanel karakterinden taviz vermedi! Koleksiyonunda, imzası olan Chanel incilerini kullandı ve 2017 nin anti-minimalist rüzgarına bembeyaz incilerini kar tanesi gibi serpti.

Gelelim 2018'e; kadının takı seçimi ne yönde olacak?

Aydınlanma yılı olarak kabul edilen; 8 sayısınin sembolize ettiği sonsuzluğa ve bunun getirdiği zamansız çizgiye deyinelim...

''Bir kadını tanımak istiyorsanız, mücevherlerine bakın! '' Çünkü onlar kalıcı ve zamansız seçimler ve cevherlerdir'' denir.

Evet! , takı ve aksesuarlarda esen rüzgarlar, kısa sürede gelip geçebilir. Ancak kadını yansıtan  cevherleri; yani ''mücevherleri'', her daim onun kişiliğini ve enerjisini yansıtır. Bu noktada kişisel olan şey özeldir ve akılda kalır!

Hadi şimdi yeni yıl için bir totem yapın ve bu yıl nasıl olmayı hayal ediyorsanız, kendinize o enerjiyi yükleyin; hem de ışığını ve enerjisini doğadan alan taşlarla !

Gökyüzü ve denizi bütünleştiren; göktaşı  denilen ''SAFİR'' mi ?

Rengini  tabiatın yeşilinden alan, derinliğiyle hayranlık uyandıran zümrüt mü?

yoksa,

Dimaniğini volkanik dağların lavlarından alan yakut mu?  enerjinizi tamamlayacak.

Bu değerli renkli taşların üzerimizde yarattığı bilimsel olarak kanıtlanmış etkilerine bakarsak;

Safir taşı; inancı güçlendirerek kişiye özgüven verdiğine, duyarlılık, irade ve konsantrasyonu artırdığına inanılır. Aşkta bağlılığı güçlendirir.

Zümrütler ise az da olsa mutlaka kusurludur, tıpkı insanlar gibi. Kusurlarıyla kusursuz evrenin tamamlayıcı bir parçası olmayı anlatan ''teslimiyeti'' simgeleyen taştır.  Bazı kültürlerde maddi ve manevi zenginliğin sembolü olmuştur.

Başarı ve doyum duygularını belirginleştiren zümrüt, empati yeteneği kazandırır. Baskın egolardan kurtarıp, iletişimi güçlendirir.

Ve Yılın En Büyük Enerji Taşı; Yakut!  O, elmastan sonra gelen en değerli ve en dayanıklı taş olması sebebiyle; bütün iyi enerjileri çeker ve koruyucu bir enerjisi olduğuna inanılır. Bu vasfıyla, ne istediğini bilen  ve dikkat çekmekten korkmayan, cesur kadının mihenk taşı olarak kabul görmektedir.

Peki siz kendinizi nasıl ve nerede görmek istiyorsunuz?

Bu yıl kendiniz için ne hayal ediyorsunuz?

Bırakın Tabiat, aynanız olsun , ve ondan alacağın ışığın rengini, ruhunuz seçsin.. Hem de kalbinden gelen taşlardan dinamiğini alarak.

Işığınız bol ve sonsuz olsun...

Hanzade TOPALOĞLU