17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

Terörle mücadele ve büyük projeler

05 Haziran 2018 Salı

Türkiye, 24 Haziran'da yine çok kritik bir seçim yapacak. Bu seçimin iki önemli faktörü var. Türk milleti bu iki önemli faktörü dikkate alarak ve sağduyuyla oyunu kullanacak. Bu iki faktör için hangi siyasi parti ne diyor, hangi Cumhurbaşkanı adayı ne vaat ediyor ona bakmak lazım. Oy verirken de ona göre vermek lazım. 

Birinci faktör, başta FETÖ Ve PKK olmak üzere Türkiye'nin içinde darbe ve operasyon yapan kanlı terör örgütlerine karşı kimin ne yapacağıdır. Bu konuda Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı adayları arasında da Sayın Recep Tayyip Erdoğan dışında net konuşan, en yüksek seviyede mücadele ve zafer vaat eden yok. Hatta birileri seçimi kazanmaları halinde mücadele yerine bu terör örgütlerini rahatlatma vaadinde bulundular. 

İkinci faktör, Türkiye'nin geleceği için mega projeler meselesidir. Bu konuda da muhalefet bırakın ülkemizin geleceği için büyük projeler seslendirmeyi, halen devam eden mega projeleri sabote etme vaadinde bulunuyor. Cumhur İttifakı ve Sayın Erdoğan ise Yeni İstanbul Havalimanı, Nükleer Santral, 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul Boğazından Üçüncü Tüp Geçit Projesi, Kanal İstanbul Projesi gibi yapımı devam eden ya da bu yıl ihalesi yapılacak mega projeleri tamamlamayı vaat ediyor. 

Şimdi birinci faktörde 'ya devlet başa ya kuzgun leşe' atasözümüzü unutmamalıyız. Birileri devlet ve vatan üzerine emperyalistlerle kolkola çökmek için bekliyor. Bu nedenle aman yanlış karar vermeyelim. 

İkinci faktörde ise Ak Parti iktidarı öncesinde her biri 20 ila 50 yıl konuşulmuş ama yapılamamış mega projelerin yapıldığını, yenilerinin de 3 ila 5 yıl içinde yapılabilir hale geldiğini aklımızdan çıkarmayalım. 

Sonuç olarak, Türkiye'nin geleceği için Cumhur İttifakı ve Sayın Erdoğan en doğru seçenektir ve Sayın Erdoğan'ın 5 yıl daha ülkemizi yönetmesi için ona vize verirsek, bu iki temel faktörde de lehimize olan yarım kalmış mücadelenin ve icraatların tamamlanmasını sağlamış oluruz.