17 °c

İki kez gazi, en sonunda da şehit!

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada 1 korucu şehit düştü, 1 asker ve 1 korucu da yaralandı. Şehit korucunun daha önce iki kez gazi olduğu öğrenildi.

Türkiye Haberi
İki kez gazi, en sonunda da şehit!
İki kez gazi, en sonunda da şehit!

Şırnak'ın Cudi Dağı Kemerli Köyü mevkisinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik görevlilerine, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker ile 2 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar, Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.Korucu Abdurrahman Avcı Kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Çatışmanın ardından çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiği bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

İKİ KEZ GAZİ, ÜÇÜNCÜ DE ŞEHİT OLDU

Çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen güvenlik korucusu Abdurrahman Avcı'nın daha önce de iki kez gazi olduğu öğrenildi.

Şehit korucunun, daha önce de PKK ile girdiği iki ayrı çatışmada gazi olduğu öğrenildi. İlk olarak, 1995 yılında Gabar Dağı'nda girdiği çatışmada yaralanan şehit korucu, son olarak da 14 Mart 2016'da sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatılan Şırnak merkez de yaralandığı belirtildi. Şehit korucunun, iyileşir iyileşmez görevinin başına döndüğü kaydedildi.

Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan şehidin naaşının, düzenlenecek törenin ardından defnedileceği bildirildi.

Sıradaki Haber