17 °c

Torununun gözünden Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak için Bağcılar Belediyesi "Torununun Gözünden Mehmet Akif" konulu bir etkinlik düzenledi. Torun Argon, hiç görmediği dedesini anlatırken duygusal anlar yaşadı.

Türkiye Haberi
Torununun gözünden Mehmet Akif Ersoy
Torununun gözünden Mehmet Akif Ersoy

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte İstiklal Marşı Şairi Ersoy'un torunu Selma Argon, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte dedesini anlattı. Zaman zaman duygusal anlarda yaşayan Argon, dedesine bazı kesimlerin çeşitli iftiralar attığını belirtti. Dedesine yönelik "Şapka Kanunu'na karşıydı" iddialarının bulunduğunu ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Argon, "O bunları hiç hak etmedi. Gönlü kırık gitti. Dedem, vatanını ve milletini çok seviyordu. İstiklal Marşı'nı bu duygularla kaleme aldı" dedi.

Dedesinin, Mustafa Kemal Atatürk'e güvendiğini ve bu sebeple Kurtuluş Savaşı süresince Anadolu'yu gezerek vaazlarda bulunduğunu dile getiren Argon, dedesinin de baskılara ve ihanetlere maruz kalarak acılar çektiğini söyledi.

Sebilürreşad dergisi hediye edildi!

Argon, dedesinin İstiklal Marşı'nın ödülü olan parayı kabul etmediğini anımsattı.

Ersoy'un gençlere ayrı bir ilgi duyduğunu, hasta yatağında sadece gençlerin ziyaretine izin verdiğini aktaran Argon, vefatının ardından da tabutunun gençlerin omuzlarında taşındığını sözlerine ekledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, program sonunda Argon'a, Milli Şair'in yazılarını kaleme aldığı Sebilürreşad dergisini hediye etti.

Sıradaki Haber