17 °c

Özverili çalışmanın karşılığını almak!

12 Haziran 2017 Pazartesi
Özverili çalışmanın karşılığını almak!
Özverili çalışmanın karşılığını almak!

Geçtiğimiz günlerde Fashion TV’nin ‘6.Moda Ödülleri’ töreni gerçekleşti. Geçen yıl “Yılın En İyi Moda Tasarımcısı” ödülünü aldığım organizasyonunda bu yıl New York’ta yaptığım defile ile “Yılın En İyi Defilesi” ödülüne layık görüldüm. Şubat ayında New York Fashion Week kapsamında yaptığım defile ile aldım bu ödülü. Oscar De La Renta, Anna Sui,Jeremy Scott gibi dünya moda devlerinin katıldığı moda haftasında ilk ve tek Türk tasarımcı olarak yer almak ülkem ve kendim adına gurur vericiydi. 17 yıldır yer aldığım ve ülkemde kendimi ispatladığım ve hala büyük bir özveri ile çalıştığım moda dünyasında yurtdışına da bu defile ile adım attım ve gördüğüm ilgi ile yıllardır bu kadar özverili çalışmanın karşılığını almak, yurtdışında ve ülkemde takdir edilmek müthiş bir duygu.

Teşekkürler Fashion Tv…

Hiçbir başarı çalışmadan çabalamadan gelmiyor. Aylar süren hazırlıkların ardından New York’ta podyumda Sonbahar/Kış 2017 defilemi sundum. Yurtdışında bir defileye hazırlanmanın matematiği yurt içi defile yapmaktan biraz daha farklıydı. Yurtdışında kabul görmek ve olumlu tepki almak için oyunu kurallarına göre oynamak bilinciyle yola çıktım. Çıkış noktamın “Özgürlük” teması olduğu koleksiyonumda couture giysileri biraz daha spor yorumladım. Kendi tarzımdan ödün vermeden New York’ta kabul görebilecek bir koleksiyon sunmaya çalıştım ve aldığım tepkilerden bunu başarıya ulaştığını görebiliyorum.

Bir teşekkür de bana “Yılın Mimar Sinanları” ödülünü layık gören Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’ne. Öğrencilerini “Okul hayattır” felsefesi ile yetiştiren, öğrencileri sanat dünyası ile eğitim yıllarında birleştirmeyi eğitim temeline almış, bu anlamda da fikirlerime paralel düşüncede bir okul ve öğrencilerinden ödül almak benim için çok daha anlamlı kılıyor bu ödülü. Ben de her zaman sanatın hayatın içinde yer bulmasını ve yaptığım tasarımların kullanım gerçekliğine uygunluğuna önem verir, sanatımı gerçek hayata uyarlarım. Sanatçı ruhlu bu okulun Cemal Reşit Rey Salonunda yaptığı bu güzel organizasyon için de kendilerini ayrıca kutluyorum. Teşekkürler Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi…