17 °c

Yeni sezonun öne çıkan trendlerinden: Pembe çizgililer

09 Mart 2017 Perşembe
Yeni sezonun öne çıkan trendlerinden: Pembe çizgililer
Yeni sezonun öne çıkan trendlerinden: Pembe çizgililer

Kışı arkada bırakıp ilkbahar sezonuna giriş yaptığımız bu günlerde yeni sezon trendlerinin bazılarından bahsedelim.

Yeni sezonun öne çıkan trendlerinden biri pembe giysi ve aksesuarlar. Pembe özellikle de fuşya tonlarına gidildiğinde iddialı ve zor bir renk. Herkese ve her kombine yakışmaz. Bunun için bu rengi kullanırken, ten rengine, saç rengine  ve beraber kullanılacak diğer renklerle olan uyumuna çok dikkat etmek gerekir.

Yeni sezonda pembenin bir çok tonuna rastlamak mümkün. Bu alternatifler arasından kendinize ve kombininize uygun olan doğru tonu seçmelisiniz. Gelelim pembe ile kullanılabilecek renklere; pembe renkli bir kıyafet en güzel siyah ve beyaz renkleri ile kullanılabilir. Mesela pembe tonlarda bir kalem etek üzerine beyaz bir bluz ve üzerine şık siyah blazer ceket ile şıklık yaratabilirsiniz. Ya da tam tersi kullanımla siyah bir jean üzeri beyaz atlet kombininizi pembe kısa bir ceketle tamamlayabilirsiniz.  Bu rengi giysilerde kullanmayı fazla cesur buluyorsanız sadece aksesuarlarınızda yer verebilirsiniz.

Düz ekru bir elbise ile pembe daha soft tonlarında detayları olan çanta veya ayakkabı kullanmak gibi. Ya da daha iddialı bir tercih yapmak isterseniz siyah kalem elbiseniz ile fuşya tonlarda aksesuarlar kullanabilirsiniz.

İlkbahar sezonunda karşımıza çıkacak diğer bir trend ise çizgililer; çizgilileri en çok siyah-beyaz birlikteliği ile göreceğiz.

Geometrik desenlerin en güzel avantajı optik yanılsamalar yaparak bedeninizde dengeyi yakalamayı sağlamalarıdır. Bacaklarınızın üst bedeninize oranla daha kısa olduğunu düşünüyorsanız boyuna çizgili bir pantolonla hem göz yanılsaması yaparak bacaklarınızı olduğundan uzun göstermiş olursunuz hem de sezon trendlerine uygun bir stil yakalarsınız. Geometrik desenlerin diğer bir avantajı da kombinlemede kolaylık yaratmalarıdır.

Çizgili bluzlarınızı düz renk kalem eteklerinizle, çizgili pantolonlarınızı deseni oluşturan renklerden seçeceğiniz tek renk bir bluzla kolaylıkla kombinleyebilirsiniz; siyah-beyaz çizgili bir bluz ile siyah jean giymek gibi. Aynı zamanda sezonun diğer bahsettiğimiz trendi olan pembe tonlarını siyah-beyaz çizgililerle de bir arada kullanabilirsiniz.