17 °c

Vücut tipine göre giyinmek

02 Mart 2017 Perşembe
Vücut tipine göre giyinmek
Vücut tipine göre giyinmek

Kusursuz bir görünümün sırrı vücudu iyi tanımaktan geçer. Vücudun hangi kısımları gizlenmeli ve öne çıkarılmalı gibi noktalara dikkat etmek sizi her zaman doğru giyinmek konusunda bir adım ileri taşır. Öncelikle yapılması gereken vücut tipinizi tespit edip kusurlarınızı belirlemektir. Kusurlarınızı kabul edip bu bölgeleri kombin yaparken mümkün olduğunca gizlemelisiniz.

Uzun boylu ve zayıf olmak kombin yaparken büyük avantaj sağlar. Diğer vücut tiplerinde ise daha uzun ve daha zayıf algı yaratabilecek tercihlerle giyinip uzun ve ince silüete mümkün olduğunca yaklaşmak doğru giyinildiğinin göstergesidir. Minyon yapıda bir kadının yüksek topuklarını gizleyecek ispanyol paça bir pantolon ile bacak boyunu olduğundan uzun göstermesi gibi.

Kısa boyluların giyinirken dikkate alması gereken diğer bir nokta ise iki parçalı giysilerde aynı renk seçimler yaparak vücudun iki parçaya bölünmesi önlemek. Bol giysiler, bilekten bağlı ayakkabılar ise boyu daha da kısaltacağından kısa boyluların uzak durması gereken parçalardır. Minyonlar bu detaylara dikkat ederek giyindiklerinde olduklarından daha uzun algısı yaratabilirler. Kilo problemi yaşayanlar ise yanlış bilinenin aksine bol giysilerden kesinle uzak durmalılar. Bol giysiler kiloları saklamak ve hedeflenen ince görünümün aksine daha iri bir görüntü ortaya çıkmasına yol açarlar.

İnce üst bedeniniz geniş kalçalarınız varsa ince belinizi vurgulayacak aynı zamanda basenlerinizi örtecek uzun ceketleri tercih edebilirsiniz. Ceket ve elbiselerinizdeki vatkalarla da omuzlarınızı geniş gösterip vücudunuzu dengeleyerek basenlerinizin genişliğini gizleyebilirsiniz. Giysilerinizdeki kararında bir göğüs dekoltesi de dikkati basenlerinizden uzaklaştırmak için tercih edilecek bir seçenek olabilir. Geniş basenlilerin kesinlikle uzak durması gereken parçalar ise skinny  jeanler, bu model yerine boot-cut veya İspanyol paça pantolonları tercih etmek daha doğru olacaktır.

Çok uzun boylular için ise dikkat edilmesi gereken en önemli kural iri desenler ve parlak renklerden uzak durmak. Kol ve bacakların aynı anda büyük oranda açılmaması da uzun boyluların giyinirken dikkate almaları gereken diğer bir kuraldır. Çok yüksek olmayan ayakkabılar ile kombinleyecekleri bir elbiseyi şık bir kemerle kullanarak boyu keserek daha zarif bir görünüm yakalayabilirler.

Her askıda görülen elbisenin her vücut tipine uymayacağını ve seçimlerini kendi vücut tipine göre yapması gerektiğini bilen her kadın şık ve güzel görünebilir.