17 °c

Yaz davetleri

25 Mayıs 2017 Perşembe
Yaz davetleri
Yaz davetleri

Yaz mevsiminde düğünlerin davetlerin artmasıyla, davet sahiplerinin gelinlik-damatlık-kıyafet telaşları bir yana tüm davetlilerin ortak problemi davette ne giyecekleri.

Gidilecek davet için kıyafet seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta davetin konsept ve mekanıdır. Davetin nerede olacağı, resmi bir davet olup olmadığı kıyafet seçiminizde büyük rol oynar. Resmi bir davette rengarenk giyinmek,dozunu aşan dekolte giymek ne kadar yanlışsa, kumsalda yapılan bir düğüne yüksek topuklular ve simsiyah kıyafetlerle gitmek o kadar yanlıştır. Bunun için de öncelikle giyeceklerinize karar verirken davetin verileceği mekanını, yemekli bir organizasyon olup olmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Birçok renk ve model arasında yaşayabileceğiniz kararsızlık yaşayabilir seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Ancak mekan ve konsepti öğrenmenizin ardından seçenekler daralmış ve bu anlamda işiniz kolaylaşmış olacak.

Şıklığının yanında rahatlığı ile öne çıkan kıyafetler kır düğünleri, açık hava davetleri için ideal. Soft renkler, şifon kumaşlar da yine tercih edilebilecekler arasında. Uzun ve dar elbiseler, derin dekolteler, süper mini boylar, saten ve tafta kumaşlar ile bu konseptte hem uyumsuz hem de konforsuz olacaktır.

Şık bir balo salonunda davete gidiyorsanız, daha gösterişli kıyafetler seçebilirsiniz. Uzun tuvaletler, işlemeler, danteller salon davetleri için uygun olacaktır.

Her kıyafet seçiminde olduğu gibi davetlere giderken de seçeceğiniz kıyafet ve aksesuarların vücudunuza uygun olmasına ve size yakışmasına özen göstermelisiniz. Bir kıyafet askıda ne kadar güzel görünürse görünsün fiziğinize uygun değilse, rengi teninize yakışmıyorsa şık olmanız ve güzel görünmeniz mümkün olmayacaktır. Bununla beraber seçeceğiniz aksesuarların, saç ve makyajınızın da şıklığınızda rolü büyük olacaktır.

Aksesuarlar ile sade bir elbiseyi zenginleştirebilir daha şık görünebilirsiniz. Gösterişli bir kıyafette ise aksesuarları sade tutmak abartıdan uzak durmak doğru olacaktır.