17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

Bunlar nasıl Atatürkçü?

23 Temmuz 2017 Pazar

Bize göre sözde Atatürkçü bir kitle var. Üstelik sözde değil çok esaslı Atatürkçü olduklarına inanıyorlar. Ancak Atatürkçülük adına kendilerini en net ifade edebildikleri konular hep Ak Parti hükümetine karşı duruşlarıyla ilgili başlıkların altında kümeleniyor. Nefretleri o kadar büyüdü ki ihanete kadar savruluyorlar.

Türkiye, Başkanlık sistemine geçti bunların dünyası karardı. Oysa ki Atatürk bu ülkede başkanlık sistemi kurmuştu ve eksik kalan çok partili yapıyı tamamlamak için çok çaba harcamıştı. 

Türkiye Orta Doğu'daki tarihi haklarına sahip çıkmaya başlayınca bunlar kabus senaristliğine soyundu. Oysa, Mustafa Kemal Atatürk sağlığında hep 'zamanı geldiğinde Orta Doğu ve Türk dünyası ile yakında ilgilenmemiz ve ayrı devletler olarak kalsak da dış siyasette, külürde ve ekonomide bir ve beraber hareket etmek için çaba harcamak gerektiğini söyleyip durdu. 

Hepsinden daha vahimi de sanki Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşını, emperyalist Avrupa'ya karşı verdiğini hiç hatırlamıyorlar. Öyle ki neredeyse gelin Türkiye'yi bir iktidardan kurtarmak için her şeye el koyun diyecek kadar mandacı bir batağa saplanıyorlar. Almanya Türkiye'ye hırlıyor, hepsi Almancı kesiliyor. ABD'nin üçüncü sınıf bürokratları Türkiye'ye ayar vermeye çalışıyor tamamı Amerikancı oluyor. Avusturya ve Hollanda özgürlüğü sadece Türkiye ile savaşa girişmiş teröristlere yakıştırıyor bunlar umutlanıyor. 

Bütün bunlardan sonra da bize, "Bunlar nasıl Atatürkçü" diye sorma hakkı doğuyor. 

Cevabı da basit aslında. Atatürk'ün bu sahtekar, satılmış sözde Atatürkçülerden hiç haberi olmadı ve olmayacak da...