17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

FETÖ'cü ABD yargısı şimdi Trump'ı hedefe koydu

09 Eylül 2017 Cumartesi

Meşhur Savcı Bharara, Rıza Zarrab ve Halk Bankasına karşı sözde ABD'nin İran'a ambargosunu deldikleri gerekçesiyle dava açmıştı. Davasını da Türkiye'de FETO terör örgütünün 25 Aralık 2013'te hükümete karşı kalkıştığı 'yargı darbesindeki' iddialara dayandırmıştı. FETO terör örgütünün 25 Aralık'taki hedefi, yargı kumpası ile TC hükümetini yıkmaktı. 

Peki o günden bugüne ne oldu?

Rıza Zarrab ve Halk Bankasına karşı dava açan o savcı bu yılın başında benzer bir kumpas-yolsuzluk dosyası ile ABD Başkanı Donald Trump aleyhine de bir kumpas davası hazırlarken deşifre oldu ve bizzat Trump'ın Adalet Bakanı tarafından kovuldu. Tabii ki böylece Sayın Trump'a karşı kumpas bizce geçici olarak çökertildi. Peki neden Türkiye'ye karşı aynı savcının FETO terör örgütünden de destek alarak uydurduğu dava devam ediyor?

Üstelik şimdi 25 Aralık kumpasında görevinden alaşağı edilen dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da tutuklanma talebiyle ABD'deki bu davaya dahil edilmiş durumda. 

Bütün bunlar olurken Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminde bulunan FETO Terör Örgütü hakkında ABD'de açılmış bir tek dava var mı?

Tabii ki böyle bir dava yok. 

İşte bu yüzden diyoruz ki FETÖ'nün ABD yargısı içindeki gücü resmen tescillenmiştir. 

Sayın Trump da bütün bu süreci yönetemediği için muhtemelen benzer bir dava süreciyle birkaç ay içinde muhatap olacaktır. 

Biz uyarmış olalım...