17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

CHP 'İYİ'LEŞİR Mİ?

24 Nisan 2018 Salı

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 CHP'li vekili 'iyi' bir amaç için kurban ettiğine inanıyor. Umudu, 24 Haziran 2018'de yapılacak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı alaşağı etmek. İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması, CHP'den bir ismin, HDP'den bir başka ismin ve mümkünse birkaç tane de imza toplayarak aday olacakların gayretiyle Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura atabileceğinden emin ki partisinden 15 ismi siyasi açıdan pek de etik sayılmayacak bir yöntemle bir başka partiye bağışladı. 

Sormak lazım; peki, ikinci tura attığınızda Sayın Erdoğan yüzde 65 oyla seçimi kazanırsa ne diyeceksiniz? Kendinizi nasıl hissedeceksiniz? Şu anda hiç değilse "yüzde 48-49 sana karşı diye konuşabiliyorsunuz. O zaman neyi tescil etmiş olacaksınız?

Bir de milletvekilliği seçimi var ki asıl CHP'nin darbe yiyebileceği saha da orası. 15 milletvekili hediye edebilecek kadar kendine yakın hissettiğin bir partinin CHP'nin yıllardan beri artamayan oylarından 3-5 puan tırtıklaması halinde bu defa da kendi partinin içinde neler yaşayacağını hesapladın mı?

Hadi hayırlısı....