17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

Fitne meselesi

04 Mayıs 2017 Perşembe

Siyaset yine ısınıyor. Üstelik tüm partilerde ayrı ayrı kazanlar kaynıyor. Bazıları 'hayır'daki buluşmanın 'bir isimde' de mümkün olabileceğini sanıyor. Oysa ki bu mümkün değil. Üstelik bu isim konusunda akla gelen de karşı taraftan bir isimse şimdi çok daha zor ve sıkıntılı olacak  

Bizce ne olacak?

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak öncelikle kendi mahallesinde huzuru sağlayacak. Bu, o kadar hızlı olacak ki CHP yine şaşkın ördek gibi ortada kalacak. Daha çok HDP ile ortaklığa sürüklenecek. MHP'nin ana omurgası yine 'merkez sağ' ile müşterek hareket edecek. 

CHP'nin asıl endişe etmesi gereken bir isim var ki şu ana kadar çok kendilerinden hissettikleri bir isimdir. O isim Meral Akşener. Eğer sayın Akşener 2019'da cumhurbaşkanlığına aday olursa Ak Parti adayından daha fazla CHP adayını vuracak. Çünkü, CHP tabanından özellikle de kadınlardan fazlaca oy alma potansiyeli bulunuyor. 

Her durumda yarından Kasım 2019'a kadar en büyük sancıları çekme ve bu sancılardan sonra da 'düşük' yapma ihtimali olan parti CHP olacak gibi görünüyor. Baksanıza kaç isim parti içi muhalefete başladı. Muharrem İnce ve Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu bu sefer çok zorlayacak gibi görünüyor.  Deniz Baykal ise asla boş duracak gibi görünmüyor.