17 °c

20 günde 32 milyon

13 Temmuz 2017 Perşembe

Ramazan ayının bitimiyle birlikte magazin dünyası da hızını almaya başladı. Ünlülerin mayolu ve bikinili pozlarıyla renklenen Güney sahillerinden değil, İstanbul’daki konserlerden bahsetmek istiyorum.

 

Geçen akşam 10 günlük konser maratonunu 7 konserle tamamlayan Megastar Tarkan, 45 bin sevenine unutulmaz geceler yaşattı. Yeni albümü “10”dan ve klasikleşen pop şarkılarından derlediği repertuvarı ile hayranlarını coşturan Tarkan, söylediği şarkılar kadar konser maratonu ve dijital platformdan kazandığı paralarla da adından söz ettirdi. Tarkan’ın dijital müzik platformu Fizy ile yaptığı anlaşma, yaz konserleri, CD satışı ve online müzik gelirleriyle yarattığı ekonomi, albümünün çıktığı günden bugüne yaklaşık 32,2 milyon lirayı buldu.

 

Binlerce müzikseverin hep bir ağızdan seslendirdiği “Biz Çocukken” ve “Beni Çok Sev” şarkılarının söz yazarı Günay Çoban da Tarkan’ın Açıkhava’daki son konserini izlemeye gelenler arasındaydı. Megastar da, kendisi açısından 20 günde bu denli büyük bir ekonomi yaratmasına vesile olan Çoban’a sahneden teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

 

Bu arada konserin başından sonuna kadar şarkılara eşlik edip dans eden iki genç kızın, Tarkan’dan dert yandığına da şahit oldum. Kızlardan biri, kısılmış sesiyle yanındaki arkadaşına şöyle diyordu: “Tarkan beni mahvettin. Ayaklarımın ağrısından duramıyorum.”

 

Gözler Sıla’da

Geçtiğimiz yıl başarısız darbe girişiminin ardından söylediği sözlerle büyük tepki çeken Sıla, bu sözlerinin ardından da İstanbul’daki konserlerini iptal etmek zorunda kalmıştı. Sözlerinin arkasında durmaya çalışan ancak gördüğü tepki nedeniyle de bir bir konserleri iptal edilen Sıla, bir süre sessizliğe bürünmüştü. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünden bir hafta sonra Açıkhava’da 5 günlük bir konser dizisiyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Sıla’nın ilk konser gecesinin biletleri tükenmiş durumda. Ancak diğer dört günün biletleri ise halen satışta. Sıla’nın beş günlük konser dizisinde Açıkhava’yı doldurup dolduramayacağı merak konusu.

 

Deniz görücüye çıkıyor

Uzun süreli hapis hayatından sonra geçtiğimiz ay özgürlüğüne kavuşan ünlü şarkıcı Deniz Seki’nin, Tarkan kadar olmasa da küçük çaplı bir ekonomi yarattığını söylesek yeridir. Cezaevi macerasını tamamladıktan sonra büyük çaplı reklam ve konser anlaşmaları yaptığı söylenen Deniz Seki’nin Açıkhava konseri ise merakla bekleniyor. 5 Ağustos’taki konserine çok iyi hazırlanan Seki’nin, yıllar önceki performansını yakalayacağına ve sevenlerine kötü günlerini unutturacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Özetle; Açıkhava konserleriyle hareketlenen müzik dünyası, bu hareketliliği yaz boyunca sürdürecek gibi görünüyor. Güney sahillerindeki renkli görüntüler ve kulaktan kulağa dolaşan fısıltılar, bir sonraki yazımda…

 

Bu arada geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz sinema dünyasının kilometre taşlarından Hakan Balamir ve Fikret Hakan’ın sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

 

Kalın sağlıcakla,