17 °c

Ben Maldivlerdeyken…

08 Ağustos 2017 Salı

Başlığı görünce, Maldivler’deyim ve tatil anılarımı anlatacağımı zannettiniz galiba… Ama hiç de öyle değil. Geçen akşam gittiğim bir konserin izlenimlerini sizinle paylaşmak istiyorum.

Güçlü sesiyle her müzikseverin hafızalarına kazınmış olan Deniz Seki’nin konserinden bahsediyorum. Üç yıl aradan sonra geçtiğimiz cumartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeki konseriyle İstanbul’daki müzikseverlerle buluşan Deniz Seki, izleyicileriyle hasret giderdi.

 

Üç yıl aranın ardından seyircilerinin kendisini özleyip özlemediğini merak edercesine sahnenin ortasındaki koltukta sessizce oturarak şovuna başlayan Deniz Seki, çığlıklar, alkışlar ve ıslıklar arasında ilk şarkısının sözlerini mikrofona okumaya başlayınca Açıkhava’yı dolduran seyirciler de onun sesini ne kadar özlediklerinin farkına vardı.

 

Konserinin ilk bölümüne “Bal saklıyor” adlı yeni şarkısıyla başlayan Seki, seyirciden belki de ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Kısa bir süre önce müzik listelerine giren yeni şarkısını, bütün Açıkhava birlikte söylüyordu.

 

“Öncesi çok önemli sonrası için

Bir bakmışsın kış olmuş, bahar gelmez niçin

Öncesi çok önemli sonrası için

Bir bakmışsın kış olmuş, baharlar gelmez niçin

Sabır çizdim resmini, güneş yaptım ay yaptım

Sakladım hep ismini ben çiçeğim sen balsın

Peşinden koştuğum halde burada günler geçmiyor

Dikeni battığı halde gül dikene küsmüyor

Seveni yaktığı halde kor oluyor sönmüyor

Acıyı tattığı halde her çiçek bal saklıyor.”

 

Yıllar sonra müzikseverlerin karşısına çıkan Deniz, duygularını “Oh be şarkı söylüyorum.” diyerek dile getirirken, Açıkhava’yı dolduran seyircilerin büyük bir kısmının da “Oh be, Deniz’le nihayet buluştuk” dediklerini duyar gibiydim.

 

“Şu anki duygularımı anlatmak için aylarca konser vermem lazım.” diyerek mutluluğunu birkaç kez dile getiren Deniz Seki’nin, müzikten uzak kaldığı dönemi “Ben Maldivler’deyken” diyerek tanımlaması, seyircilerin yüzünde büyük bir tebessüm oluşturdu.

 

Geçirdiği kötü dönemde edindiği farklı tecrübeleri iyi günler olarak anımsamak istemesinden mi, yoksa o dönemi esprili bir şekilde hatırlayıp unutmak istemesinden mi bilinmez ama “Ben Maldivler’deyken” sözü, müzikseverlerin karışık duygular yaşamasına neden oldu.

 

Konserini izlemeye gelen Gülben Ergen ve Emel Müftüoğlu başta olmak üzere müzikten uzak kaldığı yıllarda kendisine destek olan sanatçı arkadaşlarına, kardeşi Serkan Seki’ye ve nişanlısına sahneden teşekkür eden Deniz Seki, en büyük teşekkürü de bu dönemde en büyük desteği gördüğü Özgür Aras’a gönderdi.

 

Güçlü sesinden bir şey kaybetmeyen, sahneye biraz ürkek çıksa da sonraki şarkılarda eski havasını bulan Deniz Seki’nin konserini izledikten sonra aklımdan geçen ilk düşünce, “özlemişim” oldu.

 

Deniz Seki “Maldivler’deyken”, gerçekten de onun sesini özlemişim…

 

Erol Işık