17 °c

En iyisi Deniz

01 Ağustos 2017 Salı

Temmuz ayı kavurucu sıcaklarla geçti. Dışarıda nefes alamaz olduk. İçimizde hep bir deniz özlemi... Kendimizi denize atıp serinleme ihtiyacı, her geçen gün artıyor. “Şu güneye bir gitsek artık” düşüncesi hâkim.

 

Ünlü isimler ise çoktan mesken tuttu Bodrum’u, Çeşme’yi, Antalya’yı… Birbirinden renkli görüntüleri izliyoruz magazin sayfalarında ve programlarında… Yeni yeni aşklar da filizleniyor. Tabii ki, ayrılanlar da var. Onlar da yeni aşklar bulmak için iniyor güneye…

 

Anlayacağınız, ex aşklarını ardında bırakıp soluğu güneyde alanlar da yeni aşklara yelken açanlar da bırakıveriyor kendini Ege’nin serin sularına… Adriana Lima’nın Metin’i var, Ebru Şallı’nın evli sevgilisinin eşi hamile… Daha neler neler…

 

Bu arada 10 gün önce Bodrum’da yürekleri ağza getiren büyüklükte bir deprem oldu. 6’nın büyüklüğünün üzerindeki deprem, tatilcileri bir hayli korkuttu. Ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından korkularını dile getiren cümleleri ve görüntüleri paylaştı hayranlarıyla. Tatilcilerle birlikte tüm Ege halkına büyük geçmiş olsun.

 

Temmuz ayı, sanat dünyasının kayıplarına ağladığı bir ay oldu ayrıca. Önce sinema dünyamız üç büyük kayıp verdi. Yeşilçam’ın kilometre taşları Hakan Balamir, Fikret Hakan ve son olarak da Şoför Nebahat rolüyle hafızalarda yer edinen Sezer Sezin vefat etti. Ardından da müzik dünyası Harun Kolçak için gözyaşı döktü. Çocukluk yıllarımıza, gençlik çağlarımıza damga vuran ünlü isimleri rahmetle anıyor, ailelerine ve dostlarına sabırlar diliyorum.

 

Bunca felakete, bunca acıya, bunca hainliğe rağmen iyi insanların yüzü suyu hürmetine bu ülke ayakta duruyor. Geçen sene yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’yi ve Türk insanını yok etmeyi amaçlıyordu. Aradan geçen bir yılda yine tüm dünyaya anlattık ki, ulu önderimiz Atatürk’ün dediği gibi “ilelebet payidar” kalacağız.

 

İyi insanlar ve deniz özlemi deyince aklıma ünlü sanatçı Deniz Seki geldi. Özgür’lüğüne kavuşunca müzik çalışmalarına hız veren Deniz, 5 Ağustos’ta da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Öğrendim ki; bilenler bilir, Açıkhava’nın ön bölümündeki protokol sandalyeleri satışa açılmış. Buraya protokolden kimse oturamayacakmış. Nedeni de Deniz’in yüreğinden gelen istekmiş. Protokol yerinin satışından elde edilecek gelir, hapishanelerde büyüyen çocuklara bağışlanacakmış. Mahkûmların hapishanelerde büyüyen çocuklarının dramına şahit olan Deniz Seki, özgürlüğünün ilk konserinde onları unutmamış.

 

Tebrikler Deniz…

 

Hoşça kalın.