17 °c

Hürriyet tarihinde görülmemiş olay!

03 Temmuz 2017 Pazartesi

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye bunaltmaya başladığı şu günlerde sezon içinde reytinglerde zirveye çıkan dizilerin oyuncuları, gişe rekorları kıran filmlerin başrol oyuncuları, yaz şarkılarını müzikseverlerin beğenisine sunan ses sanatçıları bir bir güney sahillerinin yolunu tuttu.

Ramazan ayını da geride bırakınca yaz sezonu bayramla birlikte başlamış oldu. İstanbul boşaldı sanki… Ama merkezi İstanbul’da bulunan medya sektöründe hareketlilik halen devam ediyor.

www.habertam.com okurlarının hemen hatırlayacağı gibi Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın başlattığı “Temiz eller operasyonu” tüm hızıyla sürüyor. Sayın Bila’nın “yardım çığlığı” ve “müfettiş talebi” yönetimden duyulmuş olacak ki, Hürriyet’te önemli gelişmeler oluyor.

Başlatılan “Temiz eller operasyonu”, sanki Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici tarafından yürütülüyor. Çünkü Sayın Bildirici, gözünü kırpmadan Hürriyet’teki yanlış giden olayları yazmaya devam ediyor. Son olarak foto muhabirlerinin ücret karşılığında dışarıya iş yapması Bildirici’nin eleştiri oklarına hedef oldu.

Hürriyet’te bu gelişmeler yaşanırken, gazetenin 70 yıllık tarihinde yaşanmamış olan bir olay da bu aybaşında gerçekleşti. Hürriyet, Hürriyet olalı hiç böyle bir durum yaşanmamıştı. Çünkü Hürriyet’te çalışan ofis boyundan teknik elemanına müdüründen muhabirine kadar herkes bilirdi ki, aybaşında maaşları hesaplarına yatar!

Ancak en son aldığım bilgiye göre bu kez böyle olmamış.

En azından yazarlar için böyle olmamış.

Aybaşında banka otomatlarının başına ya da bilgisayarlarının başına geçip hesaplarını kontrol eden yazarlar, maaşlarının yatmadığını görünce büyük bir “şok” yaşamış.

Hürriyet, neredeyse kurulduğu tarihten bu yana belki de ilk kez yazarlarının hiçbirine maaş ödememiş!

Yanlış okumadınız, Bab-ı Âli’nin amiral gemisi yazarlarına maaş ödememiş!

Hemen insan kaynaklarının telefonlarını arayan yazarlar, işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını ve maaşlarının neden yatmadığını sormuş.

İnsan kaynakları da “telaşa gerek olmadığını, maaşların yatırılmasında birkaç gün gecikme olacağını” söyleyerek yazarları rahatlatmış.

Şimdi Hürriyet, yazarlara neden maaş ödenmediği dedikodularıyla çalkalanıyor. Kimine göre yazarların bir bölümüne maaşları hiç yatırılmayacak ve ilişikleri kesilecek. Kimine göre de maaş ödenmemesi geçici bir durum ve en kısa sürede düzeltilecek.

Bakalım, bekleyip göreceğiz…

Erol Işık