17 °c

55 dişi kalmış canavar

25 Mayıs 2017 Perşembe

Geçtiğimiz hafta sonu Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) seçimli genel kurulu olduğunu yazmıştım. O yazımda, zamanında bizlerin de sık sık sorduğu, son dönemde de magazinci kardeşlerimin ağzına pelesenk olan “Bu MGD bizim için ne yaptı?” cümlesinin değişmesi gerektiğini özellikle belirtmiştim.

Yılda bir kez balo düzenlemek dışında hiçbir şey yapmayan MGD’nin -pazar günü itibarıyla- eski başkanının; magazinci kardeşlerimin hiçbir sorunuyla ilgilenmediğini biliyordum ve öyle de yazdım. Çünkü o eski başkan, vefat edenlerin ardından başsağlığı dileyerek ya da insanların mutlu günlerinde sosyal medyada kutlama mesajı yayınlayarak başkanlık görevini yerine getirdiğini zannediyordu. Bir de birkaç magazinciyle buluşup maç seyrettiği zaman keyfine diyecek yoktu.

Son döneminde yönetim kurulunda yer alan meslek büyüğümüz Okan Sarıkaya’ya başkanlığı devreden eski başkan, geriye dönüp baktığında, “Kendi yönetimindeki MGD’nin, magazinci kardeşlerim için hiçbir şey yapmadığını” görür inşallah.

Bu söylediklerimin doğruluğu da, Pazar günü yapılan genel kurulda bir kez daha tokat gibi çarpmıştır yüzüne diye düşünüyorum. Tabii ki, anlayana…

Çünkü yaklaşık 500 üyesi olan MGD’nin seçimli olağan genel kuruluna, sadece 55 magazinci katılmış. Sevgili Okan Ağabey de, 38 oyla yeni başkan seçilmiş. Düşünün magazin gazetecilerinin MGD’den umudunu ne kadar yitirdiğini…

Okan Ağabeyin gerek gazetecilik yıllarına gerekse sonraki dönemde yaptığı kaliteli işlere baktığımda magazin gazetecileri ve MGD adına bir umut doğdu içime. Genel yayın yönetmenliği yaptığı gazetede başını kaşıyacak vakit bulamadığını bildiğim Okan Ağabey’in, MGD’nin yeni dönemine nasıl bir katkıda bulunacağını ve “beylik” cümleyi nasıl değiştireceğini merakla bekliyor olacağım.

Umarım, bir dönemin şaşalı sivil toplum kuruluşu MGD, Okan Ağabey ile birlikte eski günlerine döner.